Digitalt Vaccinsymposium 2021

Terapiinriktad utbildning med produktinformation

Webbsändning | 14 april | kl 8.30–12.00

 

Program     Föreläsarna     Registrera dig

Nu är det dags för Pfizers årliga vaccinsymposium. I år kommer vi erbjuda föreläsningar kopplat till pneumokocksjukdom, TBE men också vaccinoro, antikroppsnivåer och klimatets påverkan på infektionsjukdomar. Symposiet erbjuder interaktivitet med föreläsarna.

 

 

PROGRAM

08.30–08.50 Moderator Lisa Blomqvist och Pfizer hälsar välkommen

08.50–09.10 Klimatförändringar och infektionssjukdomar, hur hänger det ihop? Maria Furberg

09.10–09.30 Pneumokockinfektioner ur mikrobiologens perspektiv, Kristian Riesbeck

09.30–09.35 Inspiration till rörelse/energi… Bensträckare

09.35–10.05 TBE en allvarlig sjukdom som går att förebygga, Malin Veje

10.05–10.20 Tid för fika – välkommen att besöka montern

10.20–10.35 Pfizers vacciner – aktuella frågor, Andreas Palmborg

10.35–10.55 Antikroppar mot virus efter vaccination och naturlig infektion, Tomas Bergström

10.55–11.00 Bensträckare

11.00–11.20 Vaccinationer – oro och tvekan. Vad kan vårdgivare göra? Margareta Blennow

11.20–12.00 Paneldebatt med alla föreläsare – passa på att ställa din frågaRegistrera dig på formuläret nedan

MODERATOR

 

Lisa Blomqvist,
är pr-strateg, skribent och är utbildad journalist och retoriker.Lisa har tidigare modererat flera stora konferenser inom tech, medicin och samhälle.

Vaccinsymposium 2021 - moderator Lisa Blomqvist - PfizerPlay

 

 

Andreas Palmborg,
M.SC Biomedicin. Medicinskt ansvarig för vacciner inom Pfizer Sverige. Andreas började på Pfizer 2018 och har bakgrund från ett flertal läkemedelsbolag med fokus främst på vacciner och antiviraler.

Vaccinsymposium 2021 - M.SC Biomedicin Andreas Palmborg - PfizerPlay

FÖRELÄSARE

Maria Furberg, MD. PhD,
över­läkare Infektionskliniken, NUS. Maria arbetar som överläkare på Infektionskliniken vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Hon har en medicine doktorsexamen i epidemiologi och folkvetenskap. Som tidigare representant i Arktiska rådet har hon ett särskilt intresse för klimatdrivna infektionssjukdomar.

Vaccinsymposium 2021 - Maria Furberg, MD. PhD. - PfizerPlayTomas Bergström,
seniorprofessor, Sahlgrenska universitetssjukhuset. Tomas arbetar som överläkare och seniorprofessor på mikrobiologiska laboratoriet vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Han dubbelspecialist inom Infektionssjukdomar och Klinisk virologi, och har särskilt intresserat sig för hur olika virus invaderar och skadar hjärnan.

Vaccinsymposium 2021 - Tomas Bergstrom seniorprofessor - PfizerPlay

 

Kristian Riesbeck,
professor i Klinisk bakteriologi vid Lunds Universitet sedan 2008 och överläkare i Klinisk mikrobiologi, Laboratoriemedicin Skåne. Kristian är dubbelspecialist i Klinisk bakteriologi och virologi. Vaccin har alltid varit ett stort intresse och sedan mer än 20 år tillbaka är han också aktiv som vaccinatör inom resemedicin. Publikationsmässigt har Kristian Riesbeck 210 originalartiklar och ett 30-tal översikts-artiklar. Han forskar på luftvägsbakterier och virus (SARS-CoV-2) med mål att ta fram nya vaccin.

Vaccinsymposium 2021 -Kristian Riesbeck professro - PfizerPlay.png

 

Margareta Blennow,
är pensionerad barnläkare och har sedan 1992 arbetat som barnhälsovårdsöverläkare i Stockholm. Efter arbete på Statens Bakteriologiska
Laboratorium disputerade Margareta på en avhandling om kikhostevaccin. Forskningen därefter har jag mest ägnat åt vaccin och annan prevention. Vaccinområdet är ett mångfacetterat ämnesområde och det krävs god kunskap och hänsyn för att möta funderingar och oro.
 

Vaccinsymposium 2021 -Margareta Blennow- PfizerPlay

Malin Veje, PhD,
specialist i infektionsmedicin på Infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg. Malin har specialintresse för Tick-borne encephalitis (TBE) och har forskat på vilka symtom som TBE-patienter lider av vid långtidsuppföljning, utvärderat TBE-diagnostik samt hur immunförsvaret reagerar på TBE-viruset. Hon har även arbetat 2 år i Österrike där hennes intresse för TBE vaccination fördjupades.

Vaccinsymposium 2021 -Malin Veje - PfizerPlay

 

PP-VAC-SWE-0163, Jan-2021