Onkologipodden

Välkommen till Pfizers podcastsändningar inom onkologiområdet. Här har du möjlighet att lyssna på spännande gäster som diskuterar aktuella och heta ämnen inom onkologi.

PRENUMERERA 

 

Lyssna på alla avsnitt här eller prenumerera på podcasten.

PRENUMERERA 

Därför behöver Sverige en ny cancerstrategi

10 år har gått sedan Sverige antog en ny cancerstrategi. Mycket har hänt sedan dess. Det är hög tid för en uppdatering. Thomas Wahlgren med gäster i samtal om behovet av en ny och förslaget ”En cancerstrategi för en ny tid” som Pfizer har lagt fram.

Individanpassad behandling och jämlik vård

Nya cell-och genterapier kommer i framtiden att kunna erbjuda dramatiskt förbättrade behandlingsresultat. Thomas Wahlgren med gäster samtalar om hur alla ska få tillgång till den bästa behandlingen när skillnaderna i regionerna ökar.

Människan i centrum

Allt fler överlever cancer. Därför lever fler människor med kronisk cancer idag, något som ställer nya krav på dagens och framtidens cancervård. Thomas Wahlgren med gäster samtalar om vikten av ett helhetsperspektiv och patientcentrerad vård.

Fabian Bolin om War on Cancer

När Fabian Bolin behandlades för cancer startade han War on Cancer, en sajt där han berättade om sin sjukdomsresa. Idag har sajten vuxit till ett forum där andra sjuka kan berätta sin historia. Tanken är att inspirera, säger Fabian.

Yvonne Wengström berättar om Tema Cancer på Nya Karolinska

På Nya Karolinska står patienten i centrum. Det kräver nya arbetssätt. Yvonne Wengström är omvårdnadsansvarig på Tema Cancer i den nya organisationen. Hör henne berätta om förändringen.

En cancerkompis som stöttar

När Inga-Lill Lellkys man blev sjuk i cancer kände hon sig rädd, maktlös, ensam och frustrerad. Hon saknade någon att dela sina upplevelser med, en kompis som förstod hennes situation. Efter att maken gått bort startade hon tillsammans med sin dotter därför Cancerkompisar. Här kan anhöriga och närstående få hjälp att hitta en cancerkompis. I denna podd berättar Inga-Lill om sina egna erfarenheter av att vara anhörig.

Arja Leppänen har vikt sitt liv åt patienter och anhöriga

Arja Leppänen, projektledare, processledare för jämlik vård och patientföreträdare vid RCC Stockholm–Gotland har varit både patient och anhörig. Hon har också vikt sitt yrkesliv åt att arbeta för att förbättra vården och omhändertagandet av patienter och anhöriga vid cancer. I podcasten berättar hon både om sina egna erfarenheter och om vilka utmaningar man som anhörig,ställs inför.