Tre tips till dig som jobbar med rökavvänjning

Tobaksavvänjaren Sanne Wärjestams ger tre tips på hur man kan hjälpa patienter att sluta röka.

Missa inget inom Rökavvänjning

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna, reportage från kongresser och information om webbaserade föreläsningar och utbildningar. Självklart skräddarsytt efter dig och ditt yrke.

Prenumerera på Pfizers nyhetsbrev

 

Vi håller dig uppdaterad genom…

prenumerera på pfizers nyhetsbrev

 

Rökavvänjning i PfizerPlay

Upptäck det senaste inom just ditt terapiområde - Rökavvänjning. Genom vårt nyhetsbrev når du enkelt webbsändningar och videor där rökavvänjningsexperter intervjuas om vetenskapliga studier och om olika arbetssätt, exempelvis med motiverande samtal (MI), för att motivera rökande patienter att sluta röka. 

I terapiområdet Rökavvänjning finns videor om rökstopp vid olika sjukdomar exempelvis Rökavvänjning och diabetes, Rökavvänjning hos KOL-patienter, Rökavvänjning vid hjärt- och kärlsjukdom och Rökavvänjning för patienter med reumatoid artrit. 

I andra webbsändningar kan du lyssna till rökavvänjningsexperters kunskaper om rådgivande samtal för att på bästa sätt stödja enskilda patienter i rökavvänjning, konkreta tips för att arbeta med rökavvänjning i grupper och hur man kan arbeta med rökavvänjning i mångkulturella sammanhang.

I videointervjuerna talar rökavvänjningsexperterna utifrån just sina fokusområden och rökavvänjningsperspektiv och tillsammans ger de en bild av området utifrån forskning och klinisk erfarenhet av att arbeta med rökstopp. 

I terapiområdet Rökavvänjning kan du också lyssna till en webbsänd föreläsning om Rökfri operation där du får konkreta förslag på hur du kan arbeta för en rökfri operation på din arbetsplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för Rökavvänjning för att hålla dig uppdaterad om forskning kring rökavvänjning. Du får allt genom videoreportage, webinar och livesändningar med fokus på rökavvänjning.

_______________________________________

Pfizers hemsida för Rökavvänjning: pfizerpro.se

Kort produktresumé: Champix (vareniklin)