LIVE Digitalt möte | 30 november | kl. 12.10 - 12.55

Digitalt lunchmöte för sjuksköterskor inom endokrinologi

Registrera dig idag!
 

Digitalt lunchmöte för sjuksköterskor inom endokrinologi | Webbinarium | Pfizer Endokrinologi

Pfizer inbjuder härmed dig och dina kollegor till att delta vid Digitalt lunchmöte för sjuksköterskor inom endokrinologi. 

PP-NGE-SWE-0085 Oktober 2023

Detta webbinarium kommer att sändas på Teams. Dubbelkolla gärna i god tid att du har Teams på din dator eller mobil. Om du inte har det kan det vara en bra idé att fixa det en stund innan mötet så att du inte missar början.

Här finns en säker länk från Microsoft där du kan läsa om hur du ansluter till ett möte via länk, med eller utan konto.

Program

12.10 Peter Chanko Pfizer hälsar välkommen
12.15 - 12.35 Presentation av "Transitionsslingan" - ett samtalsunderlag för sjuksköterskor vid övergång från barn/ungdom till vuxenendokrinologi. Framtaget våren 2023.
12.35 - 12.50 Frågor och allmän diskussion 
12.50 - 12.55 Sammanfattning och avslutning 

Föreläsare

Peter Chanko

Peter Chanko,
Strategic Healthcare Partner

Länklista

Frågor om föreläsningen, kontakta:

Peter Chanko

Peter Chanko,
Strategic Healthcare Partner
peter.chanko@pfizer.com 

Tipsa om webinariet

Trendande videos

Endokrinologi i PfizerPlay


Upptäck det senaste inom just ditt terapiområde - Endokrinologi. Genom vårt nyhetsbrev når du enkelt webbsändningar och videoreportage från nationella och internationella kongresser inom endokrinologi.

I terapiområde Endokrinologi hittar du föreläsningar och videor från kongresser som ENDO (Endocrine Society), ESPE (European Society for Paediatric Endocrinology) och NENEG. Här finns videosändningar om glukosmetabolism, hypofystumör, hypotalamus, insulinom, Turners syndrom och tyreoidea. 

Genom webbsändningar och videointervjuer får du rapporter kring behandling med tillväxthormoner och om vikten av kontinuerliga överväganden kring hur länge behandlingen ska fortgå för varje patient. Faktorer som man tittar på är exempelvis muskelmassa och upplevd livskvalitet.

Endokrinologiområdet innehåller studieresultat om samsjuklighet hos patienter med Cushings syndrom som visar på samband mellan kardiovaskulära sjukdomar och sepsis.

I Pfizers videoklipp här på Pfizer Play kan du höra om förhoppningsfulla forskningsresultat gällande immunterapi för tyreoideacancer.

I terapiområdet Endokrinologi finns också videomaterial om förekomst av hjärntumörer hos patienter med tidigare behandlad hypofyssjukdom.

Här lyfts patientperspektiv och diskussioner kring hantering av patientens personliga upplevelse av fortsatta besvär trots att behandlande endokrinolog anser att sjukdomen är under kontroll.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för Endokrinologi för att hålla dig uppdaterad om forskning kring endokrinologiska sjukdomar och behandlingar. Du får allt genom videoreportage, webinar och livesändningar med fokus på endokrinologi.

______________________________________

Pfizers hemsida för Endokrinologi: pfizerpro.se